Cursus Aromatherapie

Op aanvraag

Bij een minimale deelname van 6 personen laten wij de cursus starten.

Wel geven  wij regelmatig individuele lessen, waarbij de lesstof is toegesneden op de client. (bijv. massagetherapeuten, voetreflexzone therapeuten, schoonheidsspecialistes). Vaak kan bij deze manier van kennisoverdracht op een snelle wijze veel kennis bijgebracht worden. Heeft U hier interesse in, dan verzoeken wij U contact met ons op te nemen.

U kunt zich ook inschrijven via het contactformulier, indien U geen inschrijving van de Kamer van Koophandel heeft, kunt U in dit veld een streepje invoeren.

Aromatherapie is een onderdeel van de fytotherapie (werken met de geneeskracht van planten), waarbij specifiek gebruik wordt gemaakt van etherische oliën. Deze oliën zijn de geurstoffen van planten, bomen, struiken en kruiden. Ze hebben een krachtige therapeutische werking die ontleend wordt aan het hoge gehalte werkzame stoffen. Etherische oliën werken zowel fysiek als psychisch.

Ook organiseren wij cursussen op maat, waarbij U aangeeft op welk onderdeel  de nadruk zal liggen (bijv. massage, gezichtsbehandelingen, kinderen)

Om een medicinale werking te bereiken zijn vaak slechts enkele druppels voldoende. Een gemeenschappelijk kenmerk van de etherische oliën is, dat zij een belangrijke antiseptische en antibiotische werking bezitten. Aromatherapie is de kunst en de kunde, waarbij etherische oliën worden gebruikt om lichamelijke en ook geestelijke kwalen te verlichten en te voorkomen. Deze oliën ondersteunen het proces van genezing en activeren de zelfgenezende krachten van het lichaam. Zij kunnen helpen het geestelijk- en lichamelijk evenwicht te herstellen. Aan beide onderdelen wordt aandacht besteed in deze cursus.

Tijdens de cursus worden een groot aantal oliën besproken en geroken. U ontvangt een uitgebreide beschrijving van de fysieke- en psychische werking van de desbetreffende olie.

Ook de werking van de inhoudstoffen wordt uitgelegd.

De onderwerpen die o.a. aan bod zullen komen tijdens deze cursus zijn:

* Inleiding en historische achtergrond
* De toepassingsmogelijkheden; wat zijn etherische oliën? Welke eigenschappen hebben ze?
* De toepassingsmethodes
* Het individuele recept
* De werking van een aantal etherische oliën
* Het veilig werken met etherische oliën
* Meten en berekenen van mengsels van bv massageolie, gezichtsolie of kruidenolie
* Het zelf mengen volgens recept
* Het zelf maken van zalven (!)
* Kwaliteit van de oliën
* Het uitvoeren van diverse korte massages te weten aan hoofd, nek, hand of voet
* Ruiken, voelen, ervaren en testen
* Contra-indicaties
* Kinderen en aromatherapie
* (Huis)dieren en aromatherapie
* Aromatherapie & stress
* Aromatherapie & chakra’s
* Spirituele Aromatherapie

Ieder dagdeel wordt tijd uitgetrokken voor het beantwoorden en uitwerken van Uw individuele vragen. Bij deze cursus hoort een
prachtige syllabus, waarin ruimte is vrijgehouden voor Uw persoonlijke aantekeningen. Aan iedere cursist wordt een testset van 6 etherische oliën gratis ter beschikking gesteld. Aan het einde van de cursus wordt aan die deelnemers, die alle dagdelen hebben bijgewoond een deelnamecertificaat uitgereikt.

Uw docente is een gediplomeerd natuur-geneeskundig therapeute, (tevens IFA geregistreerd) die vanuit een zeer brede invalshoek de vele aspecten van het werken met etherische oliën zal toelichten.

De opzet van deze cursus van 6 dagdelen van ieder 3 uur, is dusdanig dat zowel de leek, als diegenen die reeds een praktijk uitvoeren (te denken valt aan pedicures, schoonheidsspecialistes, fysiotherapeuten, etc.), een waardevolle en vooral bruikbare kennis wordt aangeleerd. Tijdens deze cursus zult U kunnen ervaren hoezeer Aromatherapie vele therapieën, al dan niet alternatief, kan ondersteunen.

Deze cursus wordt georganiseerd door

Aromatherapie EXTRENCE - leverancier van zuivere etherische oliën.

Extrence heeft zich ten doel gesteld Aroma- therapie beter bereikbaar te maken voor een groter publiek. Enkele grote buitenlandse producenten/importeurs zijn bereid geweest direkt aan Extrence te leveren. Het grote voordeel hiervan is, dat alle producten onder permanente controle staan en uitgebreid getest en onderzocht worden op zuiverheid. De kwaliteitseisen in de ons omringende landen zijn veel strenger dan in Nederland.

Dit kan alleen maar toegejuicht worden en zowel Extrence als de gebruikers van haar producten kunnen hiervan profiteren. De huidige wetgeving in Nederland eist een uitgebreide etikettering van etherische olie, het verheugt ons dat, met onze nieuwe etiketten, wij hieraan volledig voldoen.

De kosten van deze cursus bedragen € 169,00 (incl. 19% B.T.W.)

- incl. bijzonder uitgebreide syllabus met cursusmateriaal

- testset etherische olie om direct aan de slag te kunnen gaan

- koffie/thee met iets lekkers

Extrence - Penninghove 28 - 2726 BV Zoetermeer
079 - 3 31 75 46 / 06 20 41 08 86 -