Workshop op aanvraag

WORKSHOP REFLEXTRENCE - toegepaste aromatherapie voor voetreflexzonetherapeuten.

Een dagdeel van 3 uur. Workshop wordt ook op aanvraag gegeven voor minimaal 4 deelnemers. Workshop kan ook op een andere locatie gegeven worden.

Op dit moment is geen datum gepland, maar regelmatig organiseren wij workshops voor diverse beroepsverenigingen waarbij voetreflextherapeuten aangesloten kunnen zijn. Mocht U een workshop willen organiseren horen wij dat graag van U.

Locatie: Disneystrook 31, 2726 SP Zoetermeer

of locatie door opdrachtgever gepland.


Deze workshop is bedoeld voor praktiserende- en bijna afgestudeerde voetreflexzone-therapeuten, die al enige ervaring hebben met het werken met etherische oliën, maar behoefte hebben aan verdieping.

U kunt ook inschrijven via het contactformulier, mocht u niet ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel, dan kunt u in dit veld een streepje invoeren. 

Deze workshop is geaccrediteerd door de N.W.P. Natuurgeneeskunde. 

Workshop toegepaste Aromatherapie in combinatie met Voetreflexzonetherapie.

Introductie van onze Reflextrence - X 7 - serie

Aandachtspunten tijdens deze Workshop:

Deze workshop is bedoeld voor praktiserende afgestudeerde voetreflexzone-therapeuten, die al enige ervaring hebben met het werken met etherische oliën, maar behoefte hebben aan verdieping.

* Observeren
* Nier/blaas
* Long/dikke darm/huid
* Luchtwegen
* Spieren
* Spijsvertering
* Lever/gal
* Endocrien systeem
* Immuunsysteem
* Lymfesysteem

Er zal worden ingegaan op de combinatie reflexzône, etherische oliën- en orgaanpsychologie.


Diverse orgaansystemen zullen besproken worden, daarbij wordt vooral gekeken naar het grote verband bij de cliënt tussen het karakter van de klacht, orgaanbelasting, psychische gesteldheid, omgevingsfactoren en het verband met overige organen.

Tijdens de workshop zult u merken, dat, danwel met het gebruik van een enkele olie uit de serie, danwel een combinatie of individuele toevoeging een wezenlijke verdieping van de behandeling geeft. De individuele benadering is binnen deze aanpak het uitgangspunt. Als inzicht gekregen wordt in het grote geheel, is het componeren van een aangepaste olie een concrete ondersteuning op de voetreflex-behandeling, met als bijkomende positieve factor, dat de cliënt een gedeelte van de behandeling thuis kan voortzetten, middels het zelf inmasseren van de speciaal voor hem/haar samengestelde olie, dit werkt zeer motiverend en stimuleert het zelfgenezend vermogen van het organisme.

Extrence levert deze serie uitsluitend aan therapeuten, die een gezonde marge kunnen maken bij verkoop aan hun clienten. 

Meerwaarde van deze workshop:

Onderricht op beroepsniveau
* Verdieping van reeds bestaande kennis
* Samen met andere therapeuten naar nieuwe invalshoeken kijken
* Van elkaar leren
* Ervaringen uitwisselen
* Opstellen van concreet behandelplan
* Kleine groep
* Veel individuele aandacht

Kosten: € 72,50

- incl. Complete 7 delige Reflextrence serie (7 x 30 ml) 

- Syllabus

- Koffie/thee

- incl. B.T.W.

Extrence - Penninghove 28 - 2726 BV Zoetermeer
079 - 3 31 75 46 / 06 20 41 08 86 -