Helichrysum / Strobloem

De medische en psychologische werkingen van de strobloem maken deze tot een unieke en een van de krachtigste aromatische essences. De eigenschappen lijken enigszins op die van de roomse kamille en het duizendblad, dieook behoren tot de compositae-familie.

Botanische naam  : Helichrysum angustifolium

Andere benamingen  : Immortelle, St. Janskruid

Plantenfamilie   : Asteraceae (compositae), aromatisch kruid. Heldergekleurde op madeliefjes lijkende bloemen, worden droog na rijping

Land van herkomst  : Middellandse Zee gebied, oostelijk Noord Afrika

Inhoudsstoffen  : Nerol, neryl acetaat (30-50%), geraniol, pineen, linalol, isovaleraldehyde, sesquiterpenen, furfurol, eugenol, e.a.

Winning   : Door stoomdistillatie uit de verse bloemen en bloeiende toppen

Geur    : Rijke bitter zoete honingachtige, met delicate thee-achtige toon

Kleur    : Geel-achtig viskeuze vloeistof

Type    : Heeft accenten van zowel top- midden als base

Element   : hout 

Andere eigenschappen:

De medische en psychologische werkingen van de strobloem maken deze tot een unieke en een van de krachtigste aromatische essences. De eigenschappen lijken enigszins op die van de roomse kamille en het duizendblad, dieook behoren tot de compositae-familie. Ze bevorderen de galstroom en hebben een belangrijk krampstillend effect. Zij delen teven het vermogen hitte vrij te maken en ontstekingen te verminderen. Strobloem is zo uniek omdat hij het vermogen bezit o.a. het bloed te reguleren. De chemische bestanddelen bevatten een groep ketonachtige deeltjes, die bijdragen tot de anti-stollingswerking, waardoor hij kan worden toegepast bij de behandeling van ernstige kneuzingen die resulteren in bloeduitstortingen (opgehoopte bloed-stolsels). Gecombineerd met de ontstekingsremmende invloed op de adren, kan  deze eigen-schap helpen bij gevallen van trombose waarbij ontsteking en degeneratie van de aderen leiden tot bloedophopingen. 

  • Huidverzorging: Abcessen, acne, allergische aandoeningen, brandwonden, dermatitits, eczeem, ontsteking, snijwonden steenpuisten, wonden etc.
  • Bloedsomloop, spieren en gewrichten: reumatische aandoeningen, spierpijnen, verrekte spieren, verstuikingen
  • Luchtwegen: astma, bronchitis, chronische hoest, kinkhoest
  • Maagdarmkanaal: Levercongestie, miltcongestie, hoofdpijn/migraine vanuit lever, werkt diuretisch
  • Immuunsysteem: Bacteriële infecties, griep, koorts, verkoudheid
  • Zenuwstelsel: Depressie, nerveuze uitputting, neuralgie, met stress samenhangende aandoeningen, zwakte
Psychische werking:

Wat strobloemolie onderscheidt van de zachtere kamille is het vermogen dieper verdrongen problemen te verdrijven, aangezien strobloem werkt op aandoeningen die worden geasso-cieerd met de lever, (hout) schenkt het hem op een subtiel niveau de kracht door te dringen tot de diepste, meest “vastzittende”emoties. “hout” emoties zijn o.a.: voortdurende verbolgen-heid, halfbewuste woede, bitterheid van de geest en een koppige negatieve houding. Deze personen zijn emotioneel diepgaand geblokkeerd en niet in staat hun woede of angst te uiten of aan zichzelf toe te geven dat zij diep gekwetst zijn. Strobloem kan de hardste knopen losmaken die in de psyche liggen opgeslagen, waardoor de emotionele en geestelijke ontwikkeling niet langer vertraagd wordt.

                                                                                                   Sleutelwoord: Empathie

Extrence - Penninghove 28 - 2726 BV Zoetermeer
079 - 331. 75. 46. -