Jasmijn

Jasmijn wordt een bijna betoverende werking op de zinnelijkheid toegeschreven. Een paar druppels in een massage-olie werken zowel fysiek als psychisch dusdanig ontspannend, dat deze olie als sinds mensenheugenis gebruikt wordt bij impotentie en frigiditeit.

Botanische naam : Jasminum officinalis - Jasminum grandiflorum

Familie  : Olijffamilie

Herkomst  : India, Frankrijk, Tunesië, Middellandse Zeegebied

Oliewinning  : Enfleurage met alcohol

Werkzame bestandd. : benzylacetaat, linalylacetaat, linalol, benzylalcohol, indol, jasmon

Plantedelen  : bloesems - benodigde plantehoeveelheid voor 1 KG essence:  1000 KG verse bloesems, geplukt voor zonsopgang, de geur is nog intenser als het donker is

Geur   : Zwaar, intens, diep      Zeer spaarzaam doseren !

Kleur   : Donker oranje rood, soms stroopkleurig, traag uitlopend

Type   : Middel/Base note

Element  : Water 

Andere eigenschappen:

Waar rozenolie wordt beschouwd als de koningin van de oliën, wordt jasmijn beschouwd als de koning. De olie heeft een mannelijk karakter. Jasmijn werd in vroegere tijden veel verbouwd rond het stadje Grasse in Zuid Frankrijk, tegenwoordig komt jasmijn vnl uit Tunesië en India. De winning is tijdrovend en de bloesems leveren weinig olie op, dit maakt jasmijn tot een van de duurste oliën.

Jasmijn wordt een bijna betoverende werking op de zinnelijkheid toegeschreven. Een paar druppels in een massage-olie werken zowel fysiek als psychisch dusdanig ontspannend, dat deze olie als sinds mensenheugenis gebruikt wordt bij impotentie en frigiditeit. Aangezien de meeste seksuele problemen voortvloeien uit spanningen, zorgen, depressies of (faal)angsten kan jasmijn uitkomst brengen. Het is een krachtige antidepressieve olie die stimulerend van aard is. Jasmijn sterkt het zelfvertrouwen. 

Als jasmijn wordt gebruikt als massage-olie op buik en onderrug in het beginstadium van weeën, zal de pijn verlicht worden en de weeën zullen versterken. Tevens helpt hij na de bevalling de placenta uit te drijven en is bevorderlijk voor een spoedig herstel. 

  • massage-olie bij de voorbereiding op bevalling
  • Voor de bereiding van 1 druppel jasmijn zijn 470 blaadjes nodig.

9,8 miljoen blaadjes          voor 1 KG jasmijn

(met de hand geplukt)

3-5 druppels op 100 ml

  • zinnenprikkelende lichaams- en badolie
  • wrijfolie bij alle denkbare huidziekten
  • pijnverlichtende kompressen
  • parfum-bestanddeel
  • verdamping bij depressies
  • voor de huidverzorging van gezicht
  • te gebruiken bij slapeloosheid
  • te gebruiken bij impotentie/frigiditeit
 

Psychische werking:

Zoals boven beschreven is de lichamelijke en geestelijke werking bij jasmijn moeilijk te scheiden. Jasmijn helpt depressies te boven te komen, leert omgaan met angsten en paranoia, geeft zelfver- trouwen, geeft de pessimist reden optimist te worden en verzacht emotioneel lijden. 

Sleutelwoord : overgave 
 
 

© Extrence

Extrence - Penninghove 28 - 2726 BV Zoetermeer
079 - 331. 75. 46. -