Patchouli

Afhankelijk van het type cliënt werkt deze olie stimulerend in kleine hoeveelheden en sederend in grote hoeveelheden. Het is een uitstekende basis met matige antiseptische werking.

Botanische naam : Pogostemon patchouli

Plantenfamilie  : Lipbloemigen

Land van herkomst : Java, Sumatra, India, China en Filippijnen

Oliewinning  : Waterdampdistillatie van de bladeren

Hoofdbestanddelen : Patchoulikamfer, patchouleen (toont nauwe verwantschap met azuleen uit kamille en heeft dezelfde eigenschappen),eugenol, benzaldehyde ea.

Geur   : Heet, schimmelig, scherp, zeer sterk, doordringend, houtachtig, aards. Het is niet zozeer de geur van een plant, eigenlijk meer dierlijk

Kleur   : Donker geel/bruin/rood, dik met een zweem groen

Type   : Base-note - yang

Element  : Aarde 

Andere eigenschappen:

Afhankelijk van het type cliënt werkt deze olie stimulerend in kleine hoeveelheden en sederend in grote hoeveelheden. Het is een uitstekende basis met matige antiseptische werking. Ze kan worden vergeleken met ginseng. Maakt de huid zacht en herstelt rode en gesprongen huid. Tevens is patchouli een goede olie om het vochtgehalte van de huid te reguleren. De waarde van deze olie voor de cliënt is afhankelijk van het feit of hij/zij de geur kan waarderen en er geen antipathie bestaat, als dat zo is het verstandig om uit het  rijke

aromatherapie-aanbod een adere keuze te maken. 

  • zinnenprikkelend (op voorwaarde dat beiden de geur aanstaat)
  • tonifiserend
  • celvernieuwend
  • urinedrijvend
  • wondhelend, anti-allergisch en schimmeldodend
  • anti-depressief
  • zenuwkalmerend maar toch opwekkend
  • te gebruiken bij eczeem
Psychische eigenschappen:

In de psycho-aromatherapie geeft deze olie psychische energie. Doordat deze olie onder het element aarde hoort is patchouli goed te gebruiken bij mensen die nogal de neiging hebben weg te zweven. Patchouli haalt je weer naar beneden, waar je weg ligt.

Zij opent de poorten tot het onderbewuste, tot de zinnelijkheid, tot onze driften De eigen grenzen smelten, gaan open. Er is overgave. Een diep plezier aan het lichaam, aan de liefde en genieten van de lust ontstaat. 
  
Sleutelwoord : overgave     © Extrence

Extrence - Penninghove 28 - 2726 BV Zoetermeer
079 - 331. 75. 46. -