Tea tree

De toepassingsmogelijkheden van Tea tree zijn velerlei. Over geen enkele olie is de laatste tijd bijzonder veel geschreven en nog dagelijks worden nieuwe toepassingen ontdekt. Tea tree is een van de weinige oliën die puur op de huid gebruikt kan worden bij de behandeling van wondjes.

 

 

 

 

TEA TREE

Botanische naam           : Melaleuca alternifolia
Plantenfamilie               : Myrtaceae - Familie der mirteachtigen
Land van herkomst        : Australië
Oliewinning                   : Waterdampdistillatie uit de bladeren
Inhoudsstoffen              : terpineol, monoterpeen, cineol,           pineen,viridifloreen, p-cymeen
Geur                             : Kruidig, sterk, fris
Kleur                            : Helder
Type                            : Middel note
Werkingsgebied            : Gehele lichaam
Element                        : Vuur

Andere eigenschappen:
De toepassingen zijn zo breed dat er al speciale boekjes uitgekomen zijn over het gebruik van deze olie. Tea tree (theeboom) is zeer breed inzetbaar en wordt vooral geroemd om zijn
medische eigenschappen:

De werking van tea tree berust op grote hoeveelheden terpinol en verschillende alcoholen en monoterpenen. Deze werking is buitengewoon sterk tegen drie categorieën van organismen die infecties veroorzaken: bacteriën, schimmels en virussen. De olie heeft verder een zeer sterke ‘immuunstimulans’. Tea tree tast gezond weefsel niet aan en vormt geen beletsel tegen normale celgroei en vernieuwing Tea tree doodt bacteriën nog beter in het levende weefsel dan in laboratorium omstandigheden, omdat het door zijn oplossend vermogen in staat is door te dringen in huidlagen, abcessen, tandvlees en zelfs onder nagels. Het ver-mengt zich met pus in puisten of ontstoken wonden en bewerk-stelligt de uitscheiding ervan. Het neutraliseert het gif van de meeste kleine insek-ten. Tea tree heeft een enigszins verdovende dus pijnstillende werking Normalisatie - Austr. Norm AS 2782-1985.
• Ontsmettend
• Antibiotisch
• Schimmeldodend
• Bacteriedodend
• Antiviraal
• Versterkt het immuunsysteem
• Zweetdrijvend
• Pijnstillend
• Wondhelend

Tea tree wordt bij alle mogelijke infectieziekten en bij schimmelinfecties toegepast. Bij voetschimmel, herpes, insektebeten, beten van spinnen, schorpioenen kan ze onverdund op de getroffen plek worden aangebracht. Het is echter beter om bij langdurig gebruik de olie te verdunnen in bijvoorbeeld amandelolie.
De franse arts Paul Belaiche heeft in 1985 een uitgebreide studie gemaakt naar de geneeskracht van deze olie bij schimmel op het vaginale slijmvlies (Candida albicans).
Deze schimmel kan in de meeste gevallen met deze olie worden genezen, zonder bijwerkingen. De essence wordt aanbevolen in vaginale douches (5 druppels op 500 ml water) en voor tampons bestreken met een crème die 5% essence bevat en 1 maal per daags wordt toegepast.
Een kleine opsomming van beschreven indicaties: Aften, acne, brandwonden, gordelroos, schurft, vlooien, steenpuisten, likdoorns, zweetvoeten, vaginale besmettingen, amandelontstekingen, luizen, insektenbeten, candida, kloven, oorpijn, roos, bloedend tand-vlees, zonnebrand, wratten, ingegroeide nagels, bloeduitstortingen, psoriasis, jeuk, etc. etc.

Psychische eigenschappen:
Tea tree is in de spirituele aromatherapie nog niet zo lang bekend, maar vanwege zijn krachtige en energieke uitstraling geeft hij naar mijn mening innerlijke kracht bij concentratiezwakte, stimuleert het logisch nadenken en kan verhelderend werken bij verwarring en besluiteloosheid. Sleutelwoord : Kracht en uithoudingsvermogen.

© Extrence

Extrence - Penninghove 28 - 2726 BV Zoetermeer
079 - 331. 75. 46. -