Ravensara aromatica

Ravensara heeft antiseptische en anti bacteriële eigenschappen, is slijmoplossend en bevordert een gezonde slaap. Kan allerlei virale infecties bestrijden: griep,luchtwegproblemen, laryngitis, griep, sinusitis, klierkoorts, zona, herpes, hepatitis, virale enteritis, waterpokken, leverproblemen, ontgiftend, ontsmettend op de luchtwegen, enz. Zeer geschikte olie voor kleine kinderen. Werkt tevens rustgevend

Botanische naam                                : Ravensara Aromatica

Plantenfamilie                                    : Laurierachtigen

Oorsprong                                          : Madagaskar, Japan

Werkzame stoffen                             : Methyleugenol, sabineen, methylchavicol, limoneen,

                                                             1,8 cineol, linalol

Winning                                             : Stoomdestillatie bladeren

Geur                                                   : Mat kruidig, peperachtig

Kleur                                                  : Kleurloos tot lichtgeel

Madagaskar is een unieke plaats op de wereld. Het is het vierde grootste eiland en ligt aan de Afrikaanse kust, in de Indische Oceaan, met een zeer speciale flora, die bijna geheel inheems is en bestaat uit zo’n 11.000 species, terwijl er nog voortdurend nieuwe species worden ontdekt. Madagaskar werd gekoloniseerd door Frankrijk en de eerst botanici dateerden uit 1600. Monsieur Sonnerat en zijn oom, de Gouverneur van Mauritius, verzamelden planten van Madagaskar. Sonnerat gaf naam aan de Ravensara aromatica in 1768. Door Frankrijk werd Madagaskar beroemd om de geranium, ylang ylang en kruidnagel.

Deze grote boom, met bladeren die veel op de laurier lijken, is inheems in  Madagaskar, waar hij in het wild groeit. Hij kan 15-20 meter hoog worden en groeit in vochtige tropische wouden, met ovale, taaie, brede bladeren die bovenop glanzend zijn. Zoals de boom zich tegen koude kan weren, zo helpt hij de mens bescherming en kracht bij kou en infectie.  De olie van de bladeren van de boom kan de strijd aan met muterende virussen. Bij virale infecties voetzolen en borst insmeren met een paar druppels ravensara in basisolie.

Ravensara heeft antiseptische en anti bacteriële eigenschappen, is slijmoplossend en bevordert een gezonde slaap. Kan allerlei virale infecties bestrijden: griep, laryngitis, griep, sinusitis, klierkoorts, zona, herpes, <!--[if !vml]--><!--[endif]-->hepatitis, virale enteritis, waterpokken, leverproblemen, ontgiftend, ontsmettend op de luchtwegen, enz.  De olie wordt door waterdamp destillatie onder lage druk gewonnen uit de bladeren. De olie wordt zeer goed door de huid verdragen, bij voorkeur in een basisolie.

Deze olie is bijzonder geschikt voor kinderen, hij verhoogt de weerstand, en bevordert de slaap. Hij is milder van geur dan Tea tree, die je soms juist uit de slaap kan houden.

Goed te mengen met eucalyptus, tea tree, myrthe, bergamot, citroen, lavendel, niaouli, cajeput

Niet gebruiken bij zwangerschap – zuinig doseren.

Psychische werking: Ravensara beschermt en geeft rust. Het maakt de geest helder, geeft inzicht, waardoor bijvoorbeeld besluiten kunnen worden genomen waar men lang tegen aan heeft zitten hikken. Het zelfvertrouwen van kinderen wordt vergroot, doordat hun fysieke en mentale weerbaarheid toeneemt. Helpt beter om te gaan met stressvolle situaties, inspireert op creatief en artistiek gebied.

Sleutelwoord:  Kracht door begrip                                                                         © Extrence

Extrence - Penninghove 28 - 2726 BV Zoetermeer
079 - 331. 75. 46. -