Wat is een labyrint?

Het labyrint is een oeroud symbool voor de weg naar je innerlijke kern. Het verschil met een doolhof is dat een doolhof verschillende wegen heeft en dat je daar in vast kan lopen. Een labyrint is een weg met onverwachte wendingen die altijd naar het centrum Kortom in een doolhof verlies je je weg, in een labyrint vind je je weg.

Het ‘bewandelen’ van een labyrint kent drie fasen:

  1. Loslaten (de heenweg)
  2. Ontvangen (het centrum)
  3. Toelaten (de terugweg)
Wat kun je ermee?

Door het vingerlabyrint te ‘bewandelen’ word je je meer bewust van je eigen weg, van de moeilijkheden en de mogelijkheden die je tegenkomt. Daarbij train je de rechts-links coördinatie en verbind je de chakra’s met elkaar (in dit ontwerp staat elke omwenteling voor een chakra).

Je kunt ook iets in je aandacht nemen of gericht aan een doel denken dat je wilt bereiken en voelen wat je tegenkomt bij het bewandelen van het labyrint.

Hoe doe je dat?

De bedoeling is dat je met gesloten ogen met een vinger van je rechter- en je linkerhand tegelijkertijd de twee labyrinten volgt. Doe dit in je eigen tempo en probeer te voelen wat dit bij je oproept. Gaan rechts en links gemakkelijk samen op? Raak je verdwaald in de bochten? Haper je steeds bij een bepaalde wending in het labyrint? Merk je verschil tussen de weg naar binnen en de weg naar buiten? En ga zo maar door.
Extrence - Penninghove 28 - 2726 BV Zoetermeer
079 - 3 31 75 46 / 06 20 41 08 86 -