REFLEXTRENCE X-serie

REFLEXTRENCE X-serie - REFLEX-MASSAGEOLIE

Ontwikkeld door therapeuten vóór therapeuten.


Binnen de voetreflex-praktijk bestaat vaak de behoefte de cliënt iets mee te geven, tot de volgende behandeling. Dit kan een leef- en voedingsadvies zijn, maar ook een olie, waarmee uw cliënt zijn/haar voeten dagelijks kan masseren, als voortzetting en verdieping van uw behandeling. Na een voetreflex-behandeling staat het lichaam extra open voor de opname van etherische oliën, dus ook ideaal om een behandeling af te sluiten, met de meest passende olie uit de serie.

Zoals bekend wordt de voetreflexbehandeling zonder olie (of eventueel heel weinig, neutrale basisolie) uitgevoerd. Tijdens het eerste gedeelte van de behandeling komt naar voren welk gebied het meest verstoord is. Als U aan het eind van de behandeling aan de ontspannings-massage begint, kunt U die olie uit de Reflextrence serie nemen, die het meest aansluit bij die verstoring die u zojuist heeft vastgesteld. Stel dat de longzone stug blijft, cliënt heeft luchtwegklachten, dan kiest u voor groen (nr 4) respiro. U voert de ontspanningsmassage uit met slecht 3 a 4 druppels per voet en geeft daarmee een extra prikkel voor het uitwerkingsgebied van de luchtwegen. De olie wordt dus slechts gebruikt in de ontspannings-fase. U masseert hier dan de gehele voet mee en niet alleen het long-gebied. Een bijkomend voordeel van het gebruik van deze serie, is dat u niet iedere keer een nieuwe olie hoeft te maken voor uw cliënten. De praktijk heeft geleerd, dat er heel wat bakjes niet geheel worden opgebruikt. Als u meerdere clienten op een dag heeft behandeld, staan daar heel wat bakjes, die moeten worden leeggegooid (zonde!!) en worden schoongemaakt.

De samenstelling is dusdanig, dat deze door de therapeut zelf meestal niet in een kleine hoeveelheid gemaakt kan worden, daarvoor is de hoeveelheid draagolie dan te klein, bij de aanmaak in grotere hoeveelheden kunnen o.a. ook oliën als kamille en jasmijn gebruikt worden, waarvan een druppel soms al te veel is in een kleine hoeveelheid basis olie

Onze X-serie bestaat uit 7 oliën, die alle op een specifiek systeem werken. Doorgaans valt de klacht van uw cliënt in een van deze uitwerkingsgebieden. Indien de verdeling van de energie van deze uitwerkingsgebieden niet in harmonie is, ontstaat er meer kans om ziek te worden. De verstoring van het ene gebied heeft uitwerking op een ander gebied. Uw cliënt hoeft niet specifiek de bijbehorende reflexzone te masseren. Het inmasseren van de gehele voet, minimaal 1x per dag, bij voorkeur voor het slapen, zal het regenererend vermogen van het lichaam stimuleren. Uw cliënt krijgt hiermee de mogelijkheid zelf meer verantwoordelijkheid te nemen en kan actief meewerken. De samenstelling van de oliën is dusdanig, dat de inhoudstoffen geen contra-indicatie vormen bij het slapen.

De therapeut kan uiteraard adviseren de frequentie aan te passen tot max. 3x daags, met bijvoorbeeld accenten op bepaalde reflexzones. De oliën kunnen ook rechtstreeks op het lichaam aangebracht worden, bijvoorbeeld op de buik (rond de navel, met de klok mee) bij darmklachten. Bij nekklachten kan no. 1 direct op de nek ingemasseerd worden (bijv. in combinatie met de gehele grote teen), luchtwegklachten (4) op borst en rug (long-zone). Dit alles op aanwijzing van U als therapeut. Contact met de ogen moet vermeden worden en na het aanbrengen dienen de handen gewassen te worden.

De X-serie is breed inzetbaar en voor deskundigen op het gebied van Aromatherapie ook zelf aan te passen aan de meer individuele situatie van de cliënt. Door toevoeging van door Uzelf gekozen oliën kunt U een accent aanbrengen. De oliën zijn samengesteld op basis van 90% basisolie (amandel/perzikpit /abrikoos) met een hoog percentage van 10% etherische oliën, welk percentage, indien gewenst, in acute gevallen verhoogd kan worden naar een percentage van 15% (bijvoorbeeld bij heftige spierpijn) Op een basisflesje van 30 ml kunnen dan maximaal 30 druppels toegevoegd worden om 15% te krijgen. Andersom kan natuurlijk ook, door toevoeging van basisolie. Een hoeveelheid van 30 ml basisolie toevoegen, maakt het percentage 5%.

Het is belangrijk goed kennis te nemen van de uitwerkingsgebieden van de verschillende oliën van de X-7 van RefleXtrence, zodat de meest passende olie ingezet kan worden in het behandelplan. Er kan ook gekozen worden voor een combinatie. De X-serie wordt geleverd in flacons van 30 ml, een hoeveelheid die voor circa 2 weken dagelijks gebruik voldoende zal zijn. De olie dient spaarzaam gebruikt te worden voor een optimaal effect. De discipline van de regelmaat is zeer belangrijk bij deze therapie. Regelmatig (zeker dagelijks) is een kleine hoeveelheid nodig om het lichaam net die prikkel te geven om er op te reageren.

U als therapeut zal, als geen ander, Uw cliënt kunnen motiveren zo gezond mogelijk te leven, verantwoord met voeding om te willen gaan, verantwoord te bewegen, dit alles om de wens van de cliënt om klachtenvrij (of met zo min mogelijk klachten) door het leven te gaan, te doen laten uitkomen. Onze nieuwe X-serie ondersteunt dit proces.

Als gratis service bieden wij aan therapeuten een on-line (via Internet) en telefonische ondersteuning (tijdens kantooruren) voor voorkomende vragen of benodigd advies. RefleXtrence is uitsluitend door therapeuten te bestellen bij Extrence, Zoetermeer.

Extrence - Penninghove 28 - 2726 BV Zoetermeer
079 - 3 31 75 46 / 06 20 41 08 86 -