4 - Groen – Respiro

Bij Respiro denken we aan lucht en adem. Zonder lucht geen leven, we kunnen een tijdje verstoken zijn van water en voeding, maar slechts heel kort zonder zuurstof.

De opname van zuurstof wordt mede bepaald door de kwaliteit van de
longblaasjes. De longen, huid en dikke darm zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, ze zijn in de eerste aanleg uit hetzelfde kiemblad ontsproten. Onze longen kunnen op velerlei manier belast worden, levensgewoonte (roken), woonsituatie (verkeer), werksituatie, het interne milieu van een woning die niet voldoende gelucht wordt, kan zeer belastend voor de longen zijn. Er zijn ook situatie die je de lucht ontnemen: bij verdriet zullen de longen extra belast worden, vreugde/lachen “lucht” enorm op. Langdurige emotionele belasting van verdriet, of juist het wegdrukken daarvan zal zonder uitzondering naar verloop van tijd zijn tol heffen op de luchtwegen. Ook hier is het maar de vraag of de cliënt zich hier bewust van is. Het aanleren van een correcte buikademhaling kan tevens veel “lucht” geven. Gezonde luchtwegen zijn minder vatbaar voor virussen en bacteriën. Op de voeten zal blijken dat de middenvoetsbeentjes vrij stram zijn t.o.v. elkaar. Bij gezonde luchtwegen kun je deze beentjes soepel bewegen. Ontspanningsgrepen van de luchtwegzone werken zeer positief (hier kan dus heel goed Respiro gebruikt worden).

Uitwerkingsgebied: Luchtwegen. Ondersteunt het vermogen tot opnemen en verwerken van zuurstof. Bij regelmatige massage van de reflexzones op zowel de voet als het lichaam zal dit proces soepeler verlopen en wordt het bronchiale immuunsysteem versterkt. Het inhaleren van de geur versterkt de werking nog verder. (eenvoudig op pols insmeren en inhaleren) Samenstelling: antiseptische-, expectorantia en balsemieke oliën. o.a. hysop en tijm.

Extrence - Penninghove 28 - 2726 BV Zoetermeer
079 - 3 31 75 46 / 06 20 41 08 86 -