3 - Geel – Digesto

Bij Digesto denken we aan verwerking van voedingsstoffen, maar ook van informatie. Een verstoorde verwerking van een van beiden kan leiden tot klachten.

Vaak wordt vergeten dat de informatiestroom van buitenaf ook voedingsinformatie is. Emoties als woede en boosheid beïnvloeden ook de opname van (voedings) informatie. Het contact met de buitenwereld beïnvloedt ongewild ook de opname van voedingsstoffen. Vaak worden zaken (voedsel- en of informatie) niet goed (door)gekauwd en daardoor verminderd verteerd. (Dit is niet te verteren, wordt vaak bij een emotionele aangelegenheid gezegd).  De tijd nemen om je voor te bereiden op voeding, rustig kauwen (min. 20x), een ontspannen omgeving (zo min mogelijk stress) geen overige informatie (zoals TV of computer) zullen bijdragen tot een verbeterde spijsvertering c.q. opname van de voedingsingrediënten. Zoals inmiddels bekend begint een goed immuunsysteem met gezonde darmen, Digesto kan dit proces begeleiden.

Op de voet is vaak een verstoring van de spijsvertering vrij gemakkelijk op te sporen, je voelt vrij duidelijk waar verstoringen liggen. Het is belangrijk de spijsverteringsgebieden rustig te masseren en nergens door een pijngrens heen te gaan. Zeker belangrijk is op de rechtervoet te beginnen en te eindigen op de linkervoet (dikke darm gebied). Vaak zal de buik laten horen dat ie het prima vindt, door geknor.

Uitwerkingsgebied: gehele spijsvertering (slokdarm, maag, darmen, lever, gal pancreas), verwerken van (voedings)informatie, opname en vertering. Deze olie leent zich bij uitstek om ook op de lichaamszone gemasseerd te worden. Een gezonde spijsvertering zal resulteren in een betere weerstand. Samenstelling:

Etherische oliën van diverse kruiden en specerijen in combinatie met citrus oliën en roomse kamille.
Extrence - Penninghove 28 - 2726 BV Zoetermeer
079 - 3 31 75 46 / 06 20 41 08 86 -