Productinformatie

REFLEXTRENCE X-7

Ontwikkeld door therapeuten vóór voetreflex-therapeuten.

LET OP: WORKSHOP REFLEXTRENCE X-7

DATUM:  op verzoek

Wij organiseren al een workshop voor 4 deelnemers

TIJD: 09.30 - 12.15 UUR 

LOCATIE: PENNINGHOVE 28, 2726 BV ZOETERMEER

of op locatie van Beroepsvereniging.

(zie ook hoofdstuk Workshops) 

Prijs: € 72,50 (incl. BTW - X-7 serie - syllabus - koffie/thee)

Deze workshop is geaccrediteerd door de N.W.P. Natuurgeneeskunde. 

 

 

 

REFLEXTRENCE X-7 serie - REFLEX-MASSAGEOLIE

 

 

Ontwikkeld door therapeuten vóór voetreflex-therapeuten.

Binnen de voetreflex-praktijk bestaat vaak de behoefte de cliënt iets mee te geven, tot de volgende behandeling. Dit kan een leef- en voedingsadvies zijn, maar ook een olie, waarmee uw cliënt zijn/haar voeten dagelijks kan masseren, als voortzetting en verdieping van uw behandeling. Na een voetreflex-behandeling staat het lichaam extra open voor de opname van etherische oliën, dus ook ideaal om een behandeling af te sluiten, met de meest passende olie uit de serie. Zoals bekend wordt de voetreflexbehandeling zonder olie (of eventueel heel weinig, neutrale basisolie) uitgevoerd. Tijdens het eerste gedeelte van de behandeling komt naar voren welk gebied het meest verstoord is. Als U aan het eind van de behandeling aan de ontspannings-massage begint, kunt U die olie uit de Reflextrence serie nemen, die het meest aansluit bij die verstoring die u zojuist heeft vastgesteld. Stel dat de longzone stug blijft, cliënt heeft luchtwegklachten, dan kiest u voor groen (nr 4) respiro. U voert de ontspanningsmassage uit met slecht 3 a 4 druppels per voet en geeft daarmee een extra prikkel voor het uitwerkingsgebied van de luchtwegen. De olie wordt dus slechts gebruikt in de ontspannings-fase. U masseert hier dan de gehele voet mee en niet alleen het long-gebied. Een bijkomend voordeel van het gebruik van deze serie, is dat u niet iedere keer een nieuwe olie hoeft te maken voor uw cliënten. De praktijk heeft geleerd, dat er heel wat bakjes niet geheel worden opgebruikt. Als u meerdere clienten op een dag heeft behandeld, staan daar heel wat bakjes.

Even wat voordelen op een rijtje:

- met deze 7 oliën dekt u veel uitwerkingsgebieden
- in de praktijk duidelijk en makkelijk te gebruiken
- u gebruikt slechts die hoeveelheid die echt nodig is
- u kunt gericht een olie voor een gebied kiezen
- u heeft geen (of minder) aparte bakjes nodig
- de olie is kant en klaar
- zuinig in gebruik
- hygiënisch (pipet niet in aanraking laten komen met de huid) 


De samenstelling is dusdanig, dat deze door de therapeut zelf meestal niet in een kleine hoeveelheid gemaakt kan worden, daarvoor is de hoeveelheid draagolie dan te klein, bij de aanmaak in grotere hoeveelheden kunnen o.a. ook oliën als kamille en jasmijn gebruikt worden, waarvan een druppel soms al te veel is in een kleine hoeveelheid basis olie.

Onze X-serie bestaat uit 7 oliën, die alle op een specifiek systeem werken. Doorgaans valt de klacht van uw cliënt in een van deze uitwerkingsgebieden. Indien de verdeling van de energie van deze uitwerkingsgebieden niet in harmonie is, ontstaat er meer kans om ziek te worden. De verstoring van het ene gebied heeft uitwerking op een ander gebied. Uw cliënt hoeft niet specifiek de bijbehorende reflexzone te masseren. Het inmasseren van de gehele voet, minimaal 1x per dag, bij voorkeur voor het slapen, zal het regenererend vermogen van het lichaam stimuleren. Uw cliënt krijgt hiermee de mogelijkheid zelf meer verantwoordelijkheid te nemen en kan actief meewerken. De samenstelling van de oliën is dusdanig, dat de inhoudstoffen geen contra-indicatie vormen bij het slapen.

De therapeut kan uiteraard adviseren de frequentie aan te passen tot max. 3x daags, met bijvoorbeeld accenten op bepaalde reflexzones. De oliën kunnen ook rechtstreeks op het lichaam aangebracht worden, bijvoorbeeld op de buik (rond de navel, met de klok mee) bij darmklachten. Bij nekklachten kan no. 1 direct op de nek ingemasseerd worden (bijv. in combinatie met de gehele grote teen), luchtwegklachten (4) op borst en rug (long-zone). Dit alles op aanwijzing van U als therapeut. Contact met de ogen moet vermeden worden en na het aanbrengen dienen de handen gewassen te worden.

De X-serie is breed inzetbaar en voor deskundigen op het gebied van Aromatherapie ook zelf aan te passen aan de meer individuele situatie van de cliënt. Door toevoeging van door Uzelf gekozen oliën kunt U een accent aanbrengen. De oliën zijn samengesteld op basis van 90% basisolie (amandel/perzikpit /abrikoos) met een hoog percentage van 10% etherische oliën, welk percentage, indien gewenst, in acute gevallen verhoogd kan worden naar een percentage van 15% (bijvoorbeeld bij heftige spierpijn) Op een basisflesje van 30 ml kunnen dan maximaal 30 druppels toegevoegd worden om 15% te krijgen. Andersom kan natuurlijk ook, door toevoeging van basisolie. Een hoeveelheid van 30 ml basisolie toevoegen, maakt het percentage 5%.

Het is belangrijk goed kennis te nemen van de uitwerkingsgebieden van de verschillende oliën van de X-7 van RefleXtrence, zodat de meest passende olie ingezet kan worden in het behandelplan. Er kan ook gekozen worden voor een combinatie. De X-serie wordt geleverd in flacons van 30 ml, een hoeveelheid die voor circa 2 weken dagelijks gebruik voldoende zal zijn. De olie dient spaarzaam gebruikt te worden voor een optimaal effect. De discipline van de regelmaat is zeer belangrijk bij deze therapie. Regelmatig (zeker dagelijks) is een kleine hoeveelheid nodig om het lichaam net die prikkel te geven om er op te reageren.

 

 

U als therapeut zal, als geen ander, Uw cliënt kunnen motiveren zo gezond mogelijk te leven, verantwoord met voeding om te willen gaan, verantwoord te bewegen, dit alles om de wens van de cliënt om klachtenvrij (of met zo min mogelijk klachten) door het leven te gaan, te doen laten uitkomen. Onze nieuwe X-serie ondersteunt dit proces.

Als gratis service bieden wij aan therapeuten een on-line (via Internet) en telefonische ondersteuning (tijdens kantooruren) voor voorkomende vragen of benodigd advies. RefleXtrence is uitsluitend door therapeuten te bestellen bij Extrence, Zoetermeer.

1 -Rood – Souplesse
Bij Souplesse denken we aan alles wat soepel beweegt. Een stagnatie op bewegingsgebied manifesteert zich vaak door een stramme, moeilijk meewerkende voet. De flexibiliteit van de enkel is beperkt en de voet laat zich beperkt dorsaal buigen. Als dit geconstateerd wordt zal vaak bij het navragen een stijfheid in de heupen zijn (cliënt kan bijv. nauwelijks met vingers bij de grond). Als geconstateerd wordt dat cliënt veel in zijn hoofd zit, zal de “aarding” ook niet optimaal zijn, bewegen ondersteunt aarding. Een advies bij het gebruik van Souplesse zal ook steeds “meer bewegen” zijn. Ook activiteiten als dansen, tuinieren, blote voeten op het strand, wandelen, etc. ondersteunen dit proces. Uitwerkingsgebied: alle zones van het bewegingsapparaat, stimuleert doorbloeding, pijnstillend, ook te gebruiken bij stramheid, spierpijn, gewrichtsklachten, reumatische klachten, ontstekingen- en zwellingen. Bevat verwarmende, pijnstillende en ontstekingsremmende oliën. (Deze combinatie wordt al jarenlang succesvol gebruikt in onze spierzalf.)

2 – Oranje – Cascade
Bij Cascade denken we aan het element water, water moet stromen, stagnatie veroorzaakt stuwing en vochtophoping. Vaak is het vasthouden van vocht juist het gevolg van te weinig inname van water. Het lichaam gaat zuinig met water om, realiseert zich dat de bron schaars is en houdt het vocht vast. Bij constateren van vochtvasthouden (putjes in huid kunnen duwen bij scheenbenen) zal het advies, buiten andere adviezen altijd “meer water drinken” moeten zijn. Stagnatie van vocht kan ook duiden op een bewuste of onbewuste angst, de nier/blaas meridiaan heeft een directe relatie met de emotie “angst”, dit zou het geval kunnen zijn als client wel voldoende drinkt en juist vocht vasthoudt. N.B. Met water drinken, bedoelen we ook water drinken, dit buiten de gebruikelijke koffie, thee en limonade. De ramen thuis worden ook niet met koffie gewassen, water reinigt, zuivert en heeft een positief effect op de vochthuishouding van het menselijk lichaam. Uitwerkingsgebied: Vochthuishouding in de breedste zin van het woord, lymfe, bloed, urine, lichaamsvocht. Ondersteunt het lichaam op juiste wijze met humorale processen om te gaan. Een subtiele samenstelling van diuretische en vochtregulerende oliën (juniperis, cananga odorata) in combinatie met diverse citrus oliën, lymfatische stimulantia.


3 - Geel – Digesto
Bij Digesto denken we aan verwerking van voedingsstoffen, maar ook van informatie. Een verstoorde verwerking van een van beiden kan leiden tot klachten. Vaak wordt vergeten dat de informatiestroom van buitenaf ook voedingsinformatie is. Emoties als woede en boosheid beïnvloeden ook de opname van (voedings) informatie. Het contact met de buitenwereld beïnvloedt ongewild ook de opname van voedingsstoffen. Vaak worden zaken (voedsel- en of informatie) niet goed (door)gekauwd en daardoor verminderd verteerd. (Dit is niet te verteren, wordt vaak bij een emotionele aangelegenheid gezegd). De tijd nemen om je voor te bereiden op voeding, rustig kauwen (min. 20x), een ontspannen omgeving (zo min mogelijk stress) geen overige informatie (zoals TV of computer) zullen bijdragen tot een verbeterde spijsvertering c.q. opname van de voedingsingrediënten. Zoals inmiddels bekend begint een goed immuunsysteem met gezonde darmen, Digesto kan dit proces begeleiden. Op de voet is vaak een verstoring van de spijsvertering vrij gemakkelijk op te sporen, je voelt vrij duidelijk waar verstoringen liggen. Het is belangrijk de spijsverteringsgebieden rustig te masseren en nergens door een pijngrens heen te gaan. Zeker belangrijk is op de rechtervoet te beginnen en te eindigen op de linkervoet (dikke darm gebied). Vaak zal de buik laten horen dat ie het prima vindt, door geknor. Uitwerkingsgebied: gehele spijsvertering (slokdarm, maag, darmen, lever, gal pancreas), verwerken van (voedings)informatie, opname en vertering. Deze olie leent zich bij uitstek om ook op de lichaamszone gemasseerd te worden. Een gezonde spijsvertering zal resulteren in een betere weerstand. Samenstelling: Etherische oliën van diverse kruiden en specerijen in combinatie met citrus oliën en roomse kamille.

4 - Groen – Respiro
Bij Respiro denken we aan lucht en adem. Zonder lucht geen leven, we kunnen een tijdje verstoken zijn van water en voeding, maar slechts heel kort zonder zuurstof. De opname van zuurstof wordt mede bepaald door de kwaliteit van de longblaasjes. De longen, huid en dikke darm zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, ze zijn in de eerste aanleg uit hetzelfde kiemblad ontsproten. Onze longen kunnen op velerlei manier belast worden, levensgewoonte (roken), woonsituatie (verkeer), werksituatie, het interne milieu van een woning die niet voldoende gelucht wordt, kan zeer belastend voor de longen zijn. Er zijn ook situatie die je de lucht ontnemen: bij verdriet zullen de longen extra belast worden, vreugde/lachen “lucht” enorm op. Langdurige emotionele belasting van verdriet, of juist het wegdrukken daarvan zal zonder uitzondering naar verloop van tijd zijn tol heffen op de luchtwegen. Ook hier is het maar de vraag of de cliënt zich hier bewust van is. Het aanleren van een correcte buikademhaling kan tevens veel “lucht” geven. Gezonde luchtwegen zijn minder vatbaar voor virussen en bacteriën. Op de voeten zal blijken dat de middenvoetsbeentjes vrij stram zijn t.o.v. elkaar. Bij gezonde luchtwegen kun je deze beentjes soepel bewegen. Ontspanningsgrepen van de luchtwegzone werken zeer positief (hier kan dus heel goed Respiro gebruikt worden).

Uitwerkingsgebied: Luchtwegen. Ondersteunt het vermogen tot opnemen en verwerken van zuurstof. Bij regelmatige massage van de reflexzones op zowel de voet als het lichaam zal dit proces soepeler verlopen en wordt het bronchiale immuunsysteem versterkt. Het inhaleren van de geur versterkt de werking nog verder. (eenvoudig op pols insmeren en inhaleren) Samenstelling: antiseptische-, expectorantia en balsemieke oliën. o.a. hysop en tijm.

 

 

5 - Blauw – Relax
Bij Relax denken we aan ontspanning. Stress genereert vaak een onbestemd gevoel aan de hals, alsof de lucht wordt ontnomen. Het lichaam spant zich onnodig in, met negatief effect. Let wel: Iets is pas stressvol als men het gevoel heeft, dat er meer gevraagd wordt dan dat je denkt aan te kunnen. Gezonde stress is nodig om goed te kunnen functioneren. Zie het als een viool, met de juiste spanning, krijg je het zuiverste geluid. Als de aangemaakte adrenaline gewoon verbruikt wordt (bijv. spanning bij examen, wedstrijd, sollicitatie) is er helemaal niets aan de hand en lijden de bijnieren daar ook niet onder. Pas als er langdurig adrenaline wordt aangemaakt, zonder dat de tegenhanger nor-adrenaline de kans krijgt, kan de bijnierschors uitgeput raken en geen noradrenaline meer aanmaken. Noradrenaline is een onderdeel van ons immuunsysteem, dus daarom kan langdurige stress leiden tot verzwakking van ons immuunsysteem. Een gespannen voet kan koud en klam aanvoelen, maar ook overactief rood, vaak zijn er meerdere klachten, waardoor je in verwarring gebracht kan worden bij de anamnese, het lijkt een organische klacht, maar wordt eigenlijk veroorzaakt door stress. De stem en intonatie zijn ook indicatoren.

Uitwerkingsgebied: Gehele lichaam,

 

 

ontspanning, sedatief, onthaasten, juiste balans tussen spanning en ontspanning. Stimuleert gevoel van welbehagen, rust, acceptatie en inzicht. Innerlijke rust, waardoor weer ruimte komt voor constructieve gedachten. Samenstelling: sedativa en stimulantia, i.c.m. zenuwversterkende oliën.

6 -Paars – Hormony
Bij Hormony denken we aan ontregelde hormonale processen. Deze processen kunnen op vele manieren ontregeld zijn; langdurige stress, ondervoeding /overvoeding; medicijngebruik; ziekte; maar ook een niet goed functionerende lever kan een verstoring geven. Kortom er zijn vele factoren die ons endocriene systeem kunne verstoren. De hypofyse- en epifyse worden op de grote teen gevonden, precies onder de lus van het lijnen spel, soms is hier ook een druppelvormige verheven zone. De tenen dienen altijd met zorg en rust gemasseerd te worden.

Uitwerkingsgebied: gehele endocriene systeem met hypofyse-accent. Ondersteunt het herstel en de regulering van ontregelde hormonale processen. Deze olie dient niet op het voorhoofd gemasseerd te worden (fysieke reflexzone), maar kan wel als therapeutisch parfum, werkzaam via het limbisch systeem (via reuk) ingezet worden. Samenstelling: o.a. neroli, roos (comp.), geranium en olibanum in combinatie met sandelhout en citrus accenten.

7 -Lichtpaars – Kracht/Weerstand
Ons immuunsysteem beschermt ons tegen ziekte, virussen- en bacteriën. Een VRT behandeling beïnvloedt het gehele lichaam en neemt alle zones mee. Nr. 7 kracht/weerstand kan in veel gevallen een ondersteuning zijn in dit proces. In tijden van verminderde weerstand is goede voeding en voldoende slaap een absolute must. Het is van groot belang cliënten ervan te overtuigen dat ze een gezond leefpatroon moeten volgen om hun immuunsysteem op te vijzelen. Vooral jongvolwassenen hebben hier moeite mee en kwakkelen vaak met hun gezondheid, Pfeiffer, verkoudheden, keelontstekingen. Het regelmatig inmasseren van olie nr. 7 helpt het lichaam gezond houden.

Uitwerkingsgebied: gehele lichaam, immuunsysteem met accent bijnieren. Een verzwakt immuunsysteem kan resulteren in grote verstoringen in het lichaam, waardoor o.a. constitutionele zwakheden zich eerder zullen manifesteren. X-7 Ondersteunt het zelfherstellend vermogen van het lichaam, maakt het weerbaarder, waardoor de vatbaarheid voor vreemde indringers afneemt. Krachtige samenstelling van: o.a. mirre, salie, niaouli, citroen, eucalyptus, tea tree en rozemarijn.

Andere toepassingen van de X-7 serie:
- Massage van reflexzones op het lichaam bij pijn- of verstoring
- Geel Digesto bij spijsverteringsproblemen, rond de navel (met de klok mee masseren)
- Rood Souplesse bij spierpijn of peesontstekingen
- Groen Respiro inmasseren op borst en rug bij luchtwegklachten
- Oranje Cascade bij menstruatiepijn, vochtvasthouden, opgeblazen gevoel in de onderbuik
- Donker paars Hormony kan als therapeutisch parfum gebruikt worden bij hormonale disbalans.

De olie kan zeer gemakkelijk verdund worden, dezelfde hoeveelheid basisolie bijvoegen, maakt een percentage van 5%, die doorgaans gebruikt wordt bij lichaamsmassage.

- Alle toepassingen die voor de voet gelden, gelden voor het gehele lichaam
- Niet op open wonden gebruiken, oppassen bij allergie.
- Dagelijks gebruik zal het resultaat van de behandeling positief beïnvloeden

Reflextrence wordt uitsluitend aan therapeuten geleverd. Extrence levert dit product niet aan particulieren.

 

Extrence - Penninghove 28 - 2726 BV Zoetermeer
079 - 3 31 75 46 / 06 20 41 08 86 -