Let op!

De beschrijvingen van de etherische oliën zijn met kennis van zaken, zorg en toewijding geschreven. De teksten echter bevatten algemene informatie. Iedere etherische olie kan bij individuele personen allergische reacties veroorzaken. Extrence kan niet aansprakelijk gesteld worden, voor aanspraken die voortkomen uit een, al dan niet verkeerd gebruik, van een etherische olie of een basis olie, of een combinatie hiervan.

Het is bij wet niet toegestaan bepaalde claims aan olien toe te schrijven, wel is het legaal de lezer te verwijzen naar bestaande literatuur. 

De werkzaamheid van een bestanddeel is afhankelijk van de concentratie. Laboratoriumtesten met hoge concentratie van geïsoleerde bestanddelen kunnen en mogen niet vergeleken worden met een complete natuurlijke olie.

Helaas verbiedt onze wetgeving, sinds kort, specifieke werkingen toe te schrijven aan etherische oliën. Echter bijv. een olie als Tea tree, wordt al eeuwen gebruikt juist wegens zijn antibacteriële en tevens anti-virale werking. Lavendel werkt al vele generaties prima bij brandwonden en je gaat er ook nog lekker van slapen ook. Het verdampen van citroen-olie vermindert de kans op overdracht van verkoudheid. Zo zijn er vele voorbeelden. Wij hebben er dan ook voor gekozen toch melding te maken van de empirische gegevens (vaak ook bevestigd door laboratorium onderzoeken) en deze te vermelden bij de oliën.

Etherische oliën zijn geen medicijnen, maar zijn hulpmiddelen bij (zelf)medicatie. Bij behandeling door therapeuten altijd een arts raadplegen voor het diagnosticeren.

Extrence - Penninghove 28 - 2726 BV Zoetermeer
079 - 331. 75. 46. -